קורס מורים שנה ב' - אומנות ההוראה (300 שעות)

כוונה ומשאלה

"יוגה היא תנועה מנקודה אחת לנקודה שנייה – גבוהה יותר" (דסיקשר)

המסע ממשיך… מסע פנימי, מסע רוחני, מסע אל עבר עצמך, מסע אל עבר החיים.

שנה ב' ממשיכה את המשאלה שהניחה שנה א'  – שהיוגה תהיה אפשרות למפגש עם עצמינו, שתהיה לנו פנס המאיר דרכינו, על מנת לחזור אל ביתנו, אל תוכנו.

בעוד ששנה א' התמקדה בהעמקה בתרגול ובמתרגל, שנה ב' מבקשת להעמיק באותו אחד המבקש לחלוק את מסעותיו והבנותיו, עם הולכי דרך נוספים, מתרגלים נוספים, להיות צינור לנתינה ואהבה. להיות מורה.

הקורס הבא ייפתח בספטמבר 2025. ההרשמה תיפתח בינואר 2025.

שנה ב' מורכבת מ35 מפגשים שבועיים וסופ"ש מרוכז באמצע השנה אליהם נצא כולנו יחד.

שנה ב' תתקיים בימי שלישי בשעות 10:00-15:30 במרכז סוזן דלל

מועד תחילת הלימודים: 2/9/25

שנה ב' (300 שעות) תתמקד בהעמקת מתודות ההוראה וההנחיה: נתנסה בהעברת שיעורים, נשתתף כאסיסטנטים, נקיים מעגלי שיח ותמיכה, נשתף ונקבל הארות ותובנות על ההוראה, על המגע, על המלל והחוויה. נעמיק ונחקור הוראת תנוחות במגוון נושאים וגישות, נקבל כלים נוספים להוראה כגון כתיבה, עבודה עם הקול והטון, מלל ומגע, זרמים שונים, מרחב היוגה הטיפולית ויוגה ככלי לריפוי.

למסיימים תוענק תעודת מורה בכיר ליוגה בהכרת ארגון היוגה העולמי Yoga Alliance, תעודה המוכרת בארץ ובעולם.

פרקטיקה והעמקה

אשטנגה סדרה ראשונה ושנייה וסדרות מתקדמות

הכרת הרצף, הספירה והנשימה, שמות התנוחות, הנחייה והוראה, עבודה עם אביזרים לאדפטציות ולתמיכה, דרישטי, בנדות, וריאציות מותאמות ומודיפיקציות, אומנות התמיכה במגע, תרגול עצמי, חקירת נושאים מרכזיים באשטנגה יוגה, נגיעות בסדרות מתקדמות באשטנגה יוגה, התנסות בהנחיית שיעור ותצפיות, השתתפות בשיעורים כאסיסטנטים. 

 

הוראה והנחייה – חקירת תנוחות

מאלהיוגה – תרגול ברוח הסדרות, העמקה בקשתות, העמקה בתנוחות אגן, העמקה בתנוחות מסדרות מתקדמות, העמקה בעמידות ידיים, יין יוגה ויוגה תרפיה, "מתיחות הגדולות", סדרת האריה וסדרת הירח, יוגה בזוגות ותאי יוגה.

היוגה ככלי לטיפול

היוגה היא טיפול עצמי בעצמי. היוגה מהווה עבורנו כלי טיפולי על מנת לגשת פנימה, להביט לעומק, לראות ביתר בהירות וצלילות, לשנות, ותמיד להתקדם בחיים. בתחום זה נעמיק אל עולם היוגה תרפיה, תאי יוגה תרפי והיין יוגה. בנוסף נעמיק ונחקור את גילוי העצמי בפסיכולוגיה של היוגה דרך טקסטים, מאמרים וספרות בנושא, ודרך שיח משותף פותח דלתות, מינד ולב.

אומנות התמיכה במגע

מהות ההוראה הינה לאפשר מפגש של אדם עם עצמו, להחזיר את האדם אל עצמו. גם ההנחיה וגם התמיכה מגיעות משם והולכות לשם. הוראה היא תמיכה ותו לא. בראייה רחבה התמיכה היא בתלמיד ולא בתנוחה. יחד ננסה להתבונן על התרגול כמכלול וללמוד כיצד להבין את גוף המתרגל, את מנחי הגוף בהם הוא נמצא, את אפשרויות התמיכה, ואת המגע המחבר את המתרגל לתוכו ומסייע לו לחוות עוד חיבור אל הכל.

הוראה ותמיכה

שנה ב' היא שנת ההוראה ועל כן את מחצית השנה מעבירים משתתפי הקורס. במהלך השנה מתנסים המשתתפים הן בהעברת שיעור לקבוצה כולה והן בתמיכה במגע במהלך שיעור של משתתף אחר. בנוסף נתרגל הוראה בזוגות, במעגלים קטנים, חלקים מסוימים מהשיעור או נושא בפני עצמו. כל משתתף בקורס מוזמן להשתתף כאסיסטנט/כצופה מעבר לשעות הקורס בשיעורים השבועיים, בסדנאות ובקורס שנה א'.

פילוסופית היוגה כדרך חיים

האימון הגופני הינו רק אספקט אחד בדרך היוגה. מסורת היוגה מציעה לאדם דרכים להתבונן על המציאות ועל מהות החיים ככלל. פילוסופיית היוגה הינה כלי יישומי ונגיש עבור כל אדם בעבור מפגש עם עצמו ועם חייו, כלי לשינויי, כלי להתפתחות, כלי להבנה, כלי להתקדמות וללמידה. בחלק זה נעמיק בהיסטוריה של היוגה ובטקסטים מתקדמים מתוך מסורת היוגה: נחזור על מושגים מהפרק הראשון והשני ביוגה סוטרה של פטנגלי, ניפגש בשנית עם היאמות והניאמות והפעם ככלים להוראה, נקרא ונלמד את הפרק השלישי והרביעי ביוגה סוטרה, מבוא להינדואיזם, הוודות והאפוסים הגדולים, נקרא ונדון באופנישדות נבחרות, ניפגש עם הבהגווד-גיטא, יוגה ואשיסטה, סיפורים מתוך מהאבהרטה, הטקסט סוויטרי ועוד… בנוסף נמשיך להעמיק אל מסורות רוחניות נוספות כגון הבודהיזם, עולם הזן, טאואיזם, הסופיים, ורוח הקבלה. יחד נדון בסוגיות העולות מתוך המפגש עם החיים וניגע בסוגיית היחסים כדרך תרגול רוחנית חשובה ובעיקר כמראה להתבוננות אחרת.

פרקטיקות נוספות

מדיטציה – טכניקות שונות לישיבה בהתבוננות וקריאה בטקסטים רלוונטים.

פראנאיאמה – טכניקות מתקדמות לעבודה עם הנשימה מתוך תשומת לב וכוונה.

מודרות, צ'אקרות, בנדות, פראנה ומערכת הנאדיז.

יוגה נידרה: השינה של היוגי.
שימוש באביזרים: מתי, איך, למה, דוגמאות, ווריאציות, אדפטציות וכלי להתקדמות.

בניית מערכי שיעור/ קורסים/ סדנאות/ ריטריטים.

מערכות יחסים כתרגול רוחני

התבוננות על יחסי מורה – תלמיד, מיהו תלמיד ומיהו מורה? מהו טיבו של השדה הנוצר דרך אותה מערכת יחסים ומהי מהות היחסים ביניהם בעבור הדרך הרוחנית? נכיר ונלמד על מורים רוחניים במסורת היוגה, טקסטים העוסקים בהוראה כדוגמת האופנישדות , הוראה המותאמת לימינו אנו והתפתחות מערכת היחסים שבין מורה לתלמיד מאז ועד היום. אם בעבר קראו לכך גורו-שישייה או בשם נוסף פרם-פרה, כיצד נכון יהיה לקרוא לזה בימינו? בנוסף נרחיב את השיח על טיבם של כל מערכות היחסים וכיצד למעשה הן יכולות לעבור התמרה ולהפוך לכלי נוסף בעבור הסדהנה – הפרקטיקה של איך לאבד את עצמך.

אנטומיה יישומית

אנטומיה מותאמת לעולם היוגה והתנועה, מערכת השלד שריר, פתולוגיות אורתופדיות ופציעות נפוצות, מבנה אנטומי של הקווים העיקרים בגוף האדם, טכניקות עיסוי ומגע (מעולם התאי יוגה תרפי) והעמקת הידע על הגוף בתנועה. מפגשי האנטומיה יתקיימו אחת לחודש ויועברו ע"י יאנה יורייב.

רוח וחומר

הפן החומרי של היוגה: יוגה כפרנסה, כעסק, ככלכלה, ללא האיבוד של הרוח והכוונה. שיווק, פרסום, ביטוח, שכר ועוד… נדבר על כל מה שמסביב אך חשוב לא פחות. היוגה היא חיבור ואיזון ועל כן נושא זה חשוב ויודגש בחשיבותו.

מתודות הוראה

אומנות ההוראה: הנחת הקווים המנחים להוראה, המפגש ומערכת היחסים של הלמידה עם ההוראה. מתודות הוראה תוך מתן דגש על קצב ומקצב, מלל וטונציה, אינטואיציה ואינטליגנציה, ספירה ונשימה, שמות התנוחות ומשמעותן. מבנה ומערך שיעור, תמיכה במגע, הפן האנרגטי, העברת שיח/פילוסופיה, הסיפורים שמאחורי התנוחות בעבור עומק נוסף והבנה.
את אומנות ההוראה נפגוש מקרוב מאוד ע"י מעגלי שיח ומשוב בסיום כל מפגש בו משתתפי הקורס ילמדו. אני מוצאת שאת מיומנות ההוראה ניתן ללמוד רק ע"י הלימוד עצמו, התנסות, פידבק והעמקה.

מורים אורחים

במהלך השנה יגיעו לקורס מספר מורים אורחים היקרים לליבי איתם למדתי לאורך השנים אשר אני מעריכה ואוהבת עמוקות ומבקשת לאפשר למשתתפי הקורס את הזכות להכיר ולפגוש. על ידי מפגש עם אותם מורים נוכל להיפתח למקומות נוספים, להרחיב את ההתנסות, להעמיק את הסקרנות ולהישאר בפליאה לאין סוף הידע והחוכמה המצויים עבורנו במרחב:

חיים שוסטר – בודהיזם וזן.

ליטל סימון – יוגה ואיורוודה.

ריטה בצלאל אשור – יוגה והיריון

פרטים חשובים

הקורס הבא ייפתח בספטמבר 2025. ההרשמה תיפתח בינואר 2025.

תחילת שנת הלימודים: 2/9/25

ימים ושעות: ימי שלישי בשעות 10:00-15:30

כתובת: מרכז סוזן דלל, תל אביב

עלות ותשלום: 9900₪ לשנה (ניתן לפרוס עד ל10 תשלומים). בעת ההרשמה יש להעביר 900 ש"ח דמי הרשמה שיקוזזו מעלות הקורס.

העלות כוללת הכל (מפגשים, סופ"ש מרוכז, תעודה וספר סיום קורס).

למסיימי שנה ב', תוענק תעודה הוראה על 300 ש"ל מטעם היוגה אליינס.

הקורס פתוח למסיימי שנה א' או לבעלי תעודת הוראה של 200 שעות מטעם היוגה אליינס.

 

מדיניות החזרים/ביטולים:
דמי הרשמה על סך 900₪ יקוזזו מעלות הקורס ולא יוחזרו גם במקרה של ביטול השתתפות.

במקרה של ביטול השתתפות במהלך הקורס, יינתנו החזרים באופן הבא:
1. ביטול השתתפות עד המפגש החמישי – החזר ע"ס 80% משכה"ל השנתי.
2. ביטול השתתפות עד המפגש העשירי – החזר ע"ס 50% משכה"ל השנתי.
3. לאחר המפגש העשירי אין החזר תשלום.

להרשמה ולשאלות נוספות

לכל שאלה נוספת מוזמנים ליצור קשר. מספר המשתתפים מוגבל.
נמסטה, שירלי.